Bookcrossaus Suomessa

Bookcrossing in Finland
 
PääsivuPääsivu  GalleriaGalleria  FAQFAQ  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  KäyttäjälistaKäyttäjälista  KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Bookcrossing FAQ, osa 1

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
cazfi
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 1253
Registration date : 31.08.2006

ViestiAihe: Bookcrossing FAQ, osa 1   03.09.06 13:54

Tämä on kopioitu Myntin bookcrossing.com:n suomenkieliselle foorumille tekemistä postauksista pienin muutoksin. Alkuperäinen versio

1. Kirjan rekisteröiminen

Miten kirjan rekisteröiminen tapahtuu?

Jotta kirjan voi rekisteröidä, on oltava kirjautuneena sisään Bookcrossing-sivustolle.
Register book -linkki löytyy etusivun vasemman laidan member links -osion alta. http://www.bookcrossing.com/register
Kun klikkaa Register book -linkkiä, saa esiin lomakkeen, johon kirjan tiedot on täytettävä.

Helpoimmin tietojen täyttäminen käy, jos syöttää kirjan ISBN-tunnuksen lomakkeen ensimmäiseen kohtaan. Ikävä kyllä tämä systeemi toimii pääasiassa vain USA:n, Ison-Britannian tai Saksan Amazon-verkkokaupasta löytyvien kirjojen kanssa. Muiden kirjojen ISBN-numeron syöttämisen jälkeen tuloksena on usein vain ilmoitus: "Sorry, but we couldn't find that book in the database." Kirjan tiedot on siinä tapauksessa kirjoitettava ihan itse.

Kirjailijan nimi -kohtaa täyttäessä on syytä muistaa, että Bookcrossingissa kirjailijat ovat aakkosjärjestyksessä etunimen mukaan. Kirjoita nimi siis normaalisti – Neil Gaiman, A.A. Milne, Leena Lehtolainen, Kalle Päätalo jne.

Jos et ole vielä lukenut rekisteröimääsi kirjaa, ruksaa kohta "haven’t read". Muussa tapauksessa kirja saa automaattisesti arvostelukseen viisi tähteä kymmenestä.

Viimeiseksi kirjoita kirjasta joitakin kommentteja, esim. sen esittely tai arvostelu.

Kirjan tietoja on mahdollista muuttaa vielä senkin jälkeen, kun kirja näkyy jo rekisteröitynä kirjahyllyssäsi.

Kun kaikki kohdat on täytetty, paina register book -nappia.
Saat kirjalle oman BCID-tunnuksen eli sen oman rekisteröintinumeron. Voit jo tässä vaiheessa kirjoittaa tunnuksen muistiin kirjan sivuille – silloin kirjan merkitseminen vapautusta varten on helpompaa.

Tämän jälkeen kirjan pitäisi näkyä omassa BC-kirjahyllyssäsi.

Kirjahyllyssä olevien kirjojen selaamisen helpottamiseksi niille voi myös määritellä statuksen:
TBR – to be read: kirja odottaa lukemista
AVL – available: kirja on valmiina vapautusta tai vaihtoa varten
PC – permanent collection: kirja kuuluu omiin kokoelmiin (voi olla silti mahdollisesti saatavissa lainaksi)
RES – reserved: kirja on varattuna johonkin tarkoitukseen (kirjarinki, tietty vapautus, vaihtokauppa toisen bookcrossaajan kanssa jne.)
TRAV – traveling: kirja on vapautettu tai se on postitettu toiselle bookcrossaajalle


Miksi ISBN ei aina toimi rekisteröidessä?

ISBN-tunnukset ovat maakohtaisia. Bookcrossing.com hakee kirjan tiedot joko Amazon.com-, Amazon.co.uk- tai Amazon.de-sivustolta rekisteröintilomakkeesta valitsemasi kaupan mukaan. Jos kirjaa ei näistä kaupoista löydy, joudut kirjoittamaan kirjan tiedot itse.


Mitä Bookcrossingiin voi rekisteröidä?

Bookcrossingiin on nimensä mukaisesti tarkoitus rekisteröidä kirjoja.
Sarjakuva-albumit tai Aku Ankan taskukirjat lasketaan kirjoiksi.
Bookcrossingiin ei sen sijaan ole tarkoitus rekisteröidä lehtiä, cd-levyjä, videoita, postimyyntikuvastoja, postikortteja, tietokonepelejä tai muuta vastaavaa.


2. Oma kirjahylly & profiili/esittelysivu


Mitä profiili/esittelysivulle pitäisi kirjoittaa?

Profiiliin (http://www.bookcrossing.com/myprofile) voi kirjoittaa ihan mitä itse haluaa. Toiset jättävät koko osion tyhjäksi, toiset taas haluavat kertoa jotain itsestään.
Monet pitävät tässä osiossa listaa kirjaringeistä, joihin ovat osallistumassa. Usein profiilissa kerrotaan myös siitä, onko bookcrossaajalla tapana vaihtaa kirjoja toisten kanssa (tai postittaako hän niitä minne tahansa vai ainoastaan USA:han tai Eurooppaan jne.). Tekstiä voi myös muuttaa myöhemmin mielensä mukaan.


Mitä eroa on books found- ja books caught -kohdilla?

Oman kirjahyllyn profile-osiossa books found -kohdan numero kertoo, kuinka monta kirjaa olet itse löytänyt.
Books caught -kohdassa taas näkyy niiden kirjojen määrä, jotka olet itse vapauttanut ja jotka muut ovat löytäneet.


Miksi toiselta saatu kirja ei näy books registered -kohdassa?

Books registered -kohdassa näkyy vain niiden kirjojen määrä, jotka olet itse rekisteröinyt.
Kirjahyllyn kokonaiskirjamäärä voi siis olla suurempi kuin tässä kohdassa näkyvä luku.
Toiselta saatu kirja on jo kertaalleen rekisteröity, joten se kasvattaa lukua books found -kohdassa.


Kenet voin lisätä ystävälistaani?

Ystävälistaan voi periaatteessa lisätä kenet haluaa., esim. samaan kirjarinkiin osallistujia, bookcrossaajia, joiden kirjahylly näyttää kiinnostavalta tai bookcrossaajia, joiden kanssa on keskustellut foorumeilla tai PM-viestien välityksellä, vaihtanut kirjoja jne. Ystävälista voi myös vaihdella – sen ei tarvitse olla ikuinen.
Toisen bookcrossaajan voi lisätä ystävälistaansa profiili/esittelysivun linkistä ”add XX to your friends list”.


Miten private message -viestit toimivat?

Yksityisviestit (PM-viestit) tulevat Bookcrossingiin rekisteröitymisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen.
Tämä siis vain siinä tapauksessa, että bookcrossaaja on antanut luvan PM-viestien lähettämiseen kohdassa "Enable Private Messaging".
Jos crossaaja on antanut luvan PM-viestien lähettämiseen, hänen profiilisivullaan on näkyvissä linkki "send XX a private message". Linkkiä klikkaamalla aukeaa viestisivu, johon viestin voi kirjoittaa. PM-viestin otsikkoon lisätään automaattisesti viestin lähettäjän nimimerkki ("from XX"), vaikka se ei lähetysvaiheessa otsikossa näykään. Viestikentän alapuolella on kohta "Send me a copy of this message by email". Kun tähän jättää ruksin, saa viestin kopion omaan postilaatikkoonsa. Jos viestin saa itselle, se todennäköisesti meni perille myös vastaanottajalle. Kopioviestin otsikkoon lisätään automaattisesti viestin saajan nimi ("sent to XX"). PM-järjestelmässä on toisinaan häiriöitä, joten kopioiden tilaaminen on kätevä keino tarkistaa, että viesti todella lähti liikkeelle.

PM-viestit saa päälle ja pois profiilisivun oikeassa kulmassa sijaitsevan edit your profile -linkin kautta.
Samasta linkistä pääsee varsinaisen profiilissa näkyvän tekstin lisäksi muuttamaan myös sähköpostiosoitettaan ja tilaamaan newsletterin.

Voiko nimimerkkinsä vaihtaa?

Kyllä, BC-nimimerkin voi vaihtaa täällä: http://bookcrossing.com/myscreenname. Nimesi vaihtuu automaattisesti kaikkiin rekisteröimiisi kirjoihin ja foorumeille postittamiisi viesteihin.
Jos olet ollut Bookcrossingin jäsen vasta vähän aikaa, nimen vaihtamisesta ei ole kovin paljon vaivaa. Jos olet kuitenkin aktiivisesti osallistunut foorumikeskusteluihin, kirjarinkeihin ja muuhun BC-toimintaan, nimen vaihtamisesta tiedottaminen voi olla työlästä. Vaihdosta kannattaa tiedottaa ainakin omalla profiilisivullaan sekä niillä foorumeilla, joita eniten käyttää. Jos osallistuu kirjarinkeihin, kaikkien rinkien aloittajille on myös ilmoitettava, jotta he tietävät vaihtaa oikean nimen osallistujalistaan. Jos olet tehnyt toivelistan Cliff1976:n sivustolle (http://bcwish.cliff1976.net/)tai osallistut Casualreaderin ylläpitämään Bookrelayhin (http://bookrelay.com/), sinun on ilmoitettava nimenmuutoksesta heille erikseen.

3. Kirjan vapauttaminen & löytäminen

Miten kirja pitäisi merkitä ennen vapauttamista?

Pääasia on, että kirjassa näkyy selkeästi sen BCID-tunnus ja Bookcrossingin web-osoite sekä mieluusti myös selitys siitä, mikä Bookcrossingin idea on. Kirja kannattaa merkitä näkyvästi ja selkeästi, jotta se ei päädy vaikkapa löytötavaralaatikon uumeniin. Bookcrossing-sivustolta voi printata englanninkielisiä etikettejä (http://www.bookcrossing.com/labels/), joissa on lyhyt selitys ja tilaa BCID-tunnukselle. Myös monet bookcrossaajat ovat tehneet omia versioitaan etiketeistä (ks. kohta 8. Linkit). Suomenkielisiä etikettejä on tarjolla Bookcrossingfinland-ryhmän files-osiossa. Hyvä paikka etiketeille on esim. kirjan sisäkansissa. Huomion herättämiseksi on myös hyvä käyttää kirjan kannessa posti-it-lappua, jossa lukee ”Lue minut”, ”Ilmainen kirja”, ”Ota mukaan ja lue”, ”Tämä kirja ei ole kateissa” tai jotain muuta vastaavaa, jotta löytäjä ei kiikuta kirjaa lähimpään löytötavarapisteeseen katsomatta kirjan sisälle.


Minne kirjan voi jättää?

Kirjan voi periaatteessa jättää minne tahansa, mutta omaa harkintaa sopii silti käyttää. Kirjakauppa tai muu kirjoja myyvä liike ei ole paras mahdollinen kohde, sillä kirjan löytäjää saatetaan luulla myymälävarkaaksi.
Kirjoja on jätetty kahviloihin, videovuokraamoihin, rautatieasemille, puhelinkoppeihin, elokuvateattereihin jne.
Vilkasliikenteinen paikka lisää kirjan löytymisen mahdollisuutta.


Miten teen release notesin eli vapautusilmoituksen?

Vapautusilmoituksen voi tehdä sivun vasemmassa laidassa member links -osion alla olevasta release book -linkistä http://www.bookcrossing.com/release (kirjan BCID-numero on syötettävä ensin) tai sitten suoraan kirjahyllystä kirjan tietojen alapuolella olevasta make release notes -linkistä.
Jos olet tehnyt vapautuksen aiemminkin samaan paikkaan, löydät vapautukseen tarvittavat tiedot Shortcut-osiosta.
Muussa tapauksessa valitse listasta ensin maa. Sen jälkeen on valittava ”state/province” - Suomen tapauksessa mieluimmin maakunta kuin lääni. Jos haluamasi maakunta ei ole vielä listalla, voit lisätä sen listaan kirjoittamalla sen ensin alempaan kenttään. Seuraavaksi valitaan paikkakunta. Senkin voi lisätä, jos sitä ei vielä ole listalla. Sitten valitaan varsinainen vapautuspaikka. Valmiissa listassa näet ne paikat, johon kyseisellä paikkakunnalla on vapautettu kirjoja. Jos haluamasi paikka ei ole listalla, kirjoita se alimmaiseen kenttään. Jos teet vapautuksen samana päivänä, sinun ei tarvitse muuttaa päivämääräkohtaa. Jos teet vapautusilmoituksen etu- tai jälkikäteen, voit muuttaa päivämäärän haluamaksesi release date -kohdasta. Myös kellonajan ja aikavyöhykkeen voi valita.
Varsinaiseen release notes -kohtaan voit kirjoittaa tarkemmat tiedot kirjan löytämiseksi.
Klikkaa sitten submit release notes -nappia. Kirja ilmestyy hetkeksi sivuston etusivulla olevaan last 3 released -laatikkoon, jos vapautuksissa ei ole ruuhkaa (kaikki samaan aikaan eri puolilla maailmaa vapautetut kirjat eivät laatikossa näy). Vapautettu kirja näkyy kirjahyllyssäsi juoksevalla kirjalla varustettuna. Kirja näkyy myös go hunting -sivuilla vapautusilmoituksessa ilmoittamanasi kellonaikana. Go hunting -sivujen tiedot päivitetään 20 minuutin välein.


Release alerts

Omalla paikkakunnalla vapautetuista kirjoista on mahdollista saada PM-viesti omaan sähköpostiin. Paikkakunnan saa lisättyä omaan Release alerts -listaan Go hunting -sivujen (http://www.bookcrossing.com/hunt) kautta.
Esim. Contry list > Finland > Uusimaa > Helsinki – klikkaa ”Add Helsinki to my Release Alerts list”, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen jokaisesta Helsingissä vapautetusta kirjasta.
Huom. Vapautusilmoitus lähtee kaikille release alerts -sähköpostin tilanneille välittömästi ilmoituksen tekemisen jälkeen, vaikka kirjan vapautus olisikin suunniteltu ja merkitty vapautusilmoituksessa tehtäväksi vasta myöhemmin.


Maakunnat

YahooGroupsin Bookcrossingfinland-ryhmässä on yhteisesti päätetty käyttää state/province-tietojen kohdalla maakuntia läänien sijaan.

1. Uusimaa
2. Varsinais-Suomi
3. Itä-Uusimaa
4. Satakunta
5. Häme
6. Pirkanmaa
7. Päijät-Häme
8. Kymenlaakso
9. Etelä-Karjala
10. Etelä-Savo
11. Pohjois-Savo
12. Pohjois-Karjala
13. Keski-Suomi
14. Etelä-Pohjanmaa
15. Pohjanmaa
16. Keski-Pohjanmaa
17. Pohjois-Pohjanmaa
18. Kainuu
19. Lappi
20. Åland

Jos et tiedä, mihin maakuntaan jokin paikkakunta kuuluu, voit käydä tarkistamassa sen täältä: http://www.reg.fi/


Mistä tiedän, jos kirja löytyy?

Jos kirjasta tehdään uusi merkintä, saat siitä ilmoituksen sähköpostiisi PM-viestillä.


AnonymousFinder

Kirjan löytäjä voi kirjoittaa kommenttinsa kirjasta liittymättä Bookcrossingin jäseneksi. Tällöin kirjan löytäjäksi merkitään AnonymousFinder. Jos anonyymi löytäjä myöhemmin liittyy BC:iin, hän saa kirjan näkyviin omaan kirjahyllyynsä tekemällä siitä uuden merkinnän olleessaan kirjautuneena BC:iin omalla nimimerkillään.


Mitä teen, jos itse löydän kirjan?

Jos löydät kirjan, tee siitä löytöilmoitus. Pääset tekemään sen, kun syötät kirjan BCID-tunnuksen Bookcrossingin etusivun ylälaidassa olevaan kenttään. Voit kirjoittaa esim. tiedon siitä, mistä kirja löytyi. Samalla näet muiden kommentit kirjasta. Tämän jälkeen kirja näkyy myös omassa kirjahyllyssäsi. Jos et ole kirjautuneena Bookcrossingiin, merkinnän tekijäksi tulee AnonymousFinder. Muista siis kirjautua BC:iin ennen merkinnän tekemistä. Kirjan lukemisen jälkeen voit tehdä toisen merkinnän ja kertoa mielipiteesi lukemastasi.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://www.bookcrossing.com/referral/cazfi
cazfi
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 1253
Registration date : 31.08.2006

ViestiAihe: FAQ osa 2   03.09.06 13:55

4. "Kontrolloitu" vapauttaminen

Vaihtokauppa
Monet bookcrossaajat vaihtavat kirjoja toistensa kanssa.
Vaihdettavia kirjoja tarjotaan esim. Book Wish Lists -keskustelupalstalla. Vaihtokaupan mahdollisuutta voi myös kysyä suoraan toiselta bookcrossaajalta PM-viestillä. Kannattaa kuitenkin ensin lukea, mitä crossaajan profiilitiedoissa ja halutun kirjan journal entryssä lukee. Kirja saattaa olla jo varattu jollekulle toiselle, tai bookcrossaaja lähettää kirjoja vain oman maansa sisällä (tai ei lainkaan).

Bookring
Kirjarinki, lukupiiri.
Ringin aloittaja yleensä ilmoittaa uudesta kirjaringistä Bookrings, bookrays & bookboxes -keskustelupalstalla. Pelkästään Suomessa liikkuvista ringeistä ilmoitetaan yleensä Bookcrossingfinland-ryhmässä.
Halukkaat voivat ilmoittautua ringin aloittajalle PM-viestillä tai palstalle postaamalla. Toisinaan kirjaringit on rajoitettu tiettyyn maahan tai maanosaan. Ringin järjestäjän työtä helpottaa, jos mainitset jo ilmoittautumisviestissä, missä maassa olet ja minne olet halukas kirjan lähettämään. Ringin aloittaja listaa rinkiin ilmoittautuneet bookcrossaajat yleensä asuinpaikan mukaiseen järjestykseen ja lähettää kirjan ensimmäiselle osallistujalle. Kun ringin ensimmäinen on lukenut kirjan, hän kysyy seuraavan osallistujan osoitetta PM-viestillä ja lähettää kirjan sitten hänelle. Toinen osallistuja lähettää kirjan kolmannelle jne. Jokainen osallistuja kirjoittaa kirjasta mielipiteensä tavalliseen tapaan. Kirjaringin viimeinen jäsen lähettää kirjan takaisin sen omistajalle.

Bookray
Kirjaketju, kirjasäde.
Muuten sama kuin bookring, mutta kirja ei päädy takaisin omistajalleen vaan jatkaa matkaansa niin kauan kuin halukkaita bookrayhin liittyjiä riittää. Kirjaketjun viimeinen osallistuja saa yleensä tehdä kirjalle mitä haluaa.

Bookbox
Tämäkin aloitetaan samalla tavalla kuin bookring tai bookray. Bookboxin aloittaja kerää "kirjalaatikkoon" yleensä tietyn teeman mukaisia kirjoja. Hän lähettää laatikon ensimmäiselle jäsenelle, joka ottaa laatikosta haluamansa määrän kirjoja ja lisää ottamiensa kirjojen tilalle vastaavan määrän bookboxin teemaan kuuluvia kirjoja. Sitten hän lähettää laatikon seuraavalle osallistujalle.

RABCK
Random Act of BookCrossing Kindness. Bookcrossaaja antaa tai lähettää kirjan toiselle haluamatta itse siitä mitään korvausta (esim. kirja, postimaksu).

BookRelay
Bookrings, bookrays & bookboxes -keskustelupalstalla alkunsa saanut "kirjaviesti", jota varten CasualReader on tehnyt oman sivuston (http://bookrelay.com/). BookRelayn idea on yksinkertainen.
Bookcrossaaja A tarjoaa relayssa kirjaa, jonka bookcrossaaja B hyväksyy (ja A lähettää kirjan B:lle). B tarjoaa vuorostaan seuraavaa kirjaa, jonka bookcrossaaja C hyväksyy jne.
BookRelay-sivuilla on käynnissä useita kymmeniä erilaisia "kirjaviestejä". Ne on yleensä jaoteltu tietyn aihepiirin mukaan.
Jos esimerkiksi näet fantasiakirjallisuuteen liittyvässä bookrelayssa haluamasi kirjan, sinun on tarjottava sen tilalle toista fantasiakirjaa.


Teenkö vapautusilmoituksen vai tavallisen merkinnän?
Bookcrossingin perustajan toivomus on, että toiselle annetuista tai lähetetyistä kirjoista tehtäisiin tavallinen merkintä vapautusilmoituksen sijaan. Jos välttämättä haluat tehdä vapautusilmoituksen esim. ulkomaille postittamastasi kirjasta, käytä release notesin maavalikosta löytyvää Controlled Releases -kohtaa. Sitä käyttämällä release alerts -viestejä sähköpostiinsa tilaavat eivät saa turhia ilmoituksia postitetuista kirjoista.


5. Lyhenteitä ja muuta Bookcrossing-sanastoa

BC
BookCrossing

OBCZ
Official BookCrossing Zone. Kahvilaan tai muuhun vastaavaan paikkaan perustettu BC-kirjojen kierrätyspiste, jota yksi tai useampi bookcrossaaja hoitaa (pitää huolta siitä, että kirjoja on tarjolla jne.). OBCZ tarjoaa kirjoille tavallista vapautusta "turvallisemman" vapautuspaikan. Suomessa ei ole vielä Official BookCrossing Zonea.

PC
Jos bookcrossaajan kirjahyllyssä lukee PC, se ei tarkoita personal computeria tai political correctnessia, vaan permanent (private, personal) collectionia eli omaa yksityistä kirjakokoelmaa. Kirjaa ei siis ole tarkoitettu vapautettavaksi. Toisinaan PC:llä merkittyjä kirjoja saa kuitenkin lainaan – kannattaa lukea, mitä bookcrossaajan profiilisivulla lukee.

PM
Private Message – yksityisviesti. Ks. kohta 2.

RABCK
Random Act of BookCrossing Kindness
Bookcrossaaja antaa tai lähettää kirjan toiselle haluamatta itse siitä mitään korvausta (esim. kirja, postimaksu).

SSM
Sunday Sunset Mission. Kirjan vapautustehtävä, jonka aihe ilmoitetaan newsletterissä.
Vapautuksen on tarkoitus tapahtua sunnuntaina auringonlaskun aikaan. Se myös yleensä liittyy johonkin tiettyyn teemaan.
Linkit omiin vapautuksiin ja mahdollisiin löytyneisiin kirjoihin voi postittaa SSM-keskustelufoorumille:
http://www.bookcrossing.com/forum/21
Sunnuntaivapautusten aiheita/kohteita ovat olleet mm. lehtien toimitukset, radioasemat, sairaalat, patsaat ja videovuokraamot/myymälät.

TBR
To Be Read
Lukemista (ja vapautusta) odottava kirja. TBR pile – luettavien kirjojen pino.

Wish list
Kirjatoivelista. Bookcrossaaja Cliff1976 on tehnyt web-sivut (http://bcwish.cliff1976.net/),joille voi tehdä oman toivelistan kirjoista. Monien bookcrossaajien kirjahyllysivuilla on linkki omaan "wish listiin".


6. Bookcrossingfinland-lista

Suomalaisten bookcrossaajien postituslista löytyy osoitteesta
http://groups.yahoo.com/group/bookcrossingfinland/
Listan files-osiossa on tarjolla mm. suomenkielisiä etikettejä kirjoihin.


7. Bookcrossing-tapaamiset

Bookcrossing-tapaamisia järjestetään säännöllisesti Tampereella, Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Porissa. Tapaamisista sovitaan yleensä BC:n suomekielisellä foorumilla. Ohjelmassa on yleensä kirjojen vaihtoa ja Bookcrossingiin liittyvää ja liittymätöntä keskustelua.


8. Linkkejä

Linkkejä Bookcrossingin sivuille

Lyhyt Bookcrossingin "historia"
http://www.bookcrossing.com/about

Frequently Asked Questions
http://www.bookcrossing.com/faqs

Newsletter-arkisto
http://www.bookcrossing.com/newsletterarchive

Bookcrossing Supply Store
http://secure.bookcrossing.com/store/
Täältä voit tilata Bookcrossingin omia kirjanmerkkejä, etikettejä, post-it-lappuja, leimasimen, T-paitoja, kasseja jne.
Tätä kautta voit myös tehdä rahalahjoituksen sivuston hyväksi. Tavaroita ostanut tai lahjoituksen tehnyt saa BC-nimimerkkinsä ympärille siivet kuukauden ajaksi. "Siivekkäät" jäsenet pystyvät näkemään jäsenlistoissa myös kunkin jäsenen rekisteröimien kirjojen määrän. Myös osa etusivun mainoksista jää "siivekkäiltä" piiloon.

Bookcrossingin viralliset etiketit
http://www.bookcrossing.com/labels

Bookcrossingiin liittyviä sivuja eri puolilta maailmaa

Book Wish Lists
http://bcwish.cliff1976.net/
Cliff1976:n sivut, joille voi voi tehdä kirjoista toivomuslistan. Sivuilla pystyy myös tutkimaan toisten toivelistoja ja tekemään hakuja (jos vaikka haluaa yllättää jonkun toisen RABCK:illa).


CasualReader’s BookRelay Site
http://bookrelay.com
Näille sivuille on rekisteröidyttävä erikseen. Ohjeet saat etusivun Click Here to Register -kohdasta.
BookRelayn lisäksi sivuilla on myös oma keskustelupalsta.


Texaswren’s Bookcrossing Hints
http://www.texaswren.com/
Englanninkielinen FAQ, bookcrossaajien syntymäpäiviä, lemmikkien valokuvia, reseptejä, linkkejä muille BC-sivuille jne.

Rinaldiweb’s BookCrossing Support Page
http://www.rinaldiweb.it/eurobc/
Sivuilla on mm. etikettejä eri kielillä.

Bookcrossingia saksaksi
http://www.bookcrossers.de/
Etikettejä, FAQ, tietoa tapaamisista, luetteloita käynnissä olevista kirjaringeistä jne.


Bookcrossingia hollanniksi
http://www.not4u.nl/~bookcrossing/
FAQ, etikettejä, tietoa tapaamisista, valokuvia, OBCZ-infoa jne.


Netstationin OBCZ finder
http://homepage.mac.com/pachydomo/OBCZWorldMap.htm

BC-etikettejä


Bookcrossingin viralliset etiketit
http://www.bookcrossing.com/labels


CasualReaderin BC-etiketti
http://casualreader.net/labels/


Etikettejä Saffistan sivuilla
http://www.geocities.com/saffista/

SpecialK:n BookcrossingLabels
http://users.tpg.com.au/madrob/BookCrossing%20Labels.htm

TheBloody’s Labels
http://labels.thebloody.de/

Lythen BC-etiketit
http://parallaxcomputers.com/bookcrossing/
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://www.bookcrossing.com/referral/cazfi
 
Bookcrossing FAQ, osa 1
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Bookcrossaus Suomessa :: Bookcrossing :: Info-
Siirry: