Bookcrossaus Suomessa

Bookcrossing in Finland
 
PääsivuPääsivu  GalleriaGalleria  FAQFAQ  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  KäyttäjälistaKäyttäjälista  KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät  Kirjaudu sisään  

Jaa | 
 

 Pääkaupunkiseudun pikkujoulut 15.12. klo 18 Lintuvaarassa

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
dotdotViestien lukumäärä : 120
Registration date : 02.09.2006

ViestiAihe: Pääkaupunkiseudun pikkujoulut 15.12. klo 18 Lintuvaarassa   08.12.06 7:41

Koska luottamus BC- foorumien avoimuuteen on tilapäisesti heikentynyt, kopioin harmajan viestin aiheesta perusfoorumilta tänne:

TERVETULOA Pääkaupunkiseudun bookcrossing-pikkujouluihin minun ja erinnen luokse perjantaina 15.12. kello 18! Lapset ja muut seuralaiset ovat tervetulleita mukaan!
SUUNNISTUS:
Asumme Espoon Lintuvaarassa, lähellä Leppävaaraa, osoitteessa Lintukorventie 2 G 83. Erittäin yksityiskohtaiset suunnistusohjeet meille löydät osoitteesta:
http://www.puuppa.org/---/kulkuohje.html
Kyllä se tekstin pituus nyt naurattaa, mutta meille on oikeasti vähän vaikeaa löytää ensimmäisellä kerralla. Toivon mukaan kenelläkään ei ole liiaksi vaikeuksia kuitenkaan. Minulle ja erinnelle saa myös soittaa suunnistusohjeita varten.
TEEMA:
Keskustelimme pikkujoulujen ohjelmasta ja tarjoilusta eilisessä tapaamisessa, lähinnä jo tässä ketjussa esitettyjen ideoiden pohjalta. Pikkujoulujen pääteema on toki bookcrossing, mutta sivuteemoiksi vahvistimme kierrätyksen ja ekologisen joulunvieton. Tämä tarkoittaa seuraavaa:
1) Pidämme pikkujoulujen yhteydessä vaatekierrätystapahtuman, josta on monien pk-seudun bookcrossaajien kanssa puhuttu kesästä asti. Ota siis mukaan kaikki vanhat vaatteesi, joista haluat päästä eroon mutta joita et ole jaksanut viedä kirpputorille tai kierrätyskeskukseen! Teemme yhdestä huoneesta kierrätyshuoneen, jonne ihmiset voivat jättää (mahdollisesti) mukaan ottamansa vaatteet ja ottaa toisten tuomia kivoja vaatteita mukaansa! Ylijääneet vaatteet voin toimittaa suoraan kierrätyskeskukseen, joten niitä ei kenenkään tarvitse alkaa raahata takaisin kotiin.
Jos sinulla ei satu olemaan mukaan otettavia vanhoja vaatteita tai jos vaatteiden kierrätyshuone kuulostaa sinusta hölmöltä pikkujouluaktiviteetilta, älä säikähdä! Keksimme varmasti paljon muutakin tekemistä, eikä kenenkään ole pakko tuoda mitään! Toisten tuomia vaatteita saa silti ottaa mukaan. Vaatteiden kierrätyksen on tarkoitus olla ilmaista, vapaaehtoista ja hauskaa- vähän niin kuin kirjojenkin kierrätyksen! Kirjojen kierrätyksestä tosin koituu postimaksuja, vaatteiden kierrätyksestä ei sitäkään. Katsotaan, ottaako cloth-crossing -konsepti tuulta siipiensä alle!
2) Pikkujouluihin tuodaan perinteisesti pikkujoululahja, joita sitten vaihdellaan summanmutikassa. Ekopikkujoulujen hengen mukaisesti muistutamme, että lahjan ei ole pakko olla uusi, ja se voisi mielummin olla jotain käyttökelpoista kuin lahjanostopaniikissa hankittu Krääsä(tm). Bookcrossaajat varmasti ilahtuisivat bookcrossing-kirjasta, kirjanmerkistä tai muusta bookcrossingiin liittyvästä. Kirjan tai tarvikkeen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla uusi!
Pikkujoululahjan ei tietenkään ole pakko olla bookcrossing-teemaan liittyvä, mutta olisi kivaa, jos se olisi jollakin tavalla kierrätetty. Tässä ketjussa on ehdotettu esimerkiksi sellaisia lahjaksi saatuja tavaroita, joista ei itse tykkää, mutta jotka saattaisivat olla toisten mielestä hienoja. Lahjaa ei tietenkään myös tarvitse tuoda ollenkaan, mutta pukki toimii vastavuoroisuusperiaatteella. Olisi myös kivaa, jos lahja olisi paketoitu kierrätettyyn tai kierrätyskelpoiseen materiaaliin, edelleen ekologisen joulunviettomme hengessä.
TARJOILU:
Tarjoilun suhteen vahvistimme nyyttikestiperiaatteen. Minä ja erinne tarjoilemme ainakin glögiä (alkoholillista & holitonta) sekä jotain pientä suolaista. Olisi hyvä, jos tuotavia koordinoitaisiin hiukan, ja sitä on jo viestiketjun lopussa tehtykin. Pääasia on, etteivät kaikki tuo esim. makeaa vaan että osa tuo suolaista, osa makeaa ja osa juotavaa. Sirah on luvannut tuoda keliaakikoille ja laktoosi-intolerantikoille soveltuvaa syömistä.
Muiden alkoholijuomien kuin perinteisen glögin suhteen luulen, että oma pullo mukaan -periaate on paras.
MUUTA:
Emme lupaa erinnen kanssa järjestää erityistä ohjelmaa, mutta kaikkien muiden ohjelmanumerot otetaan innolla vastaan! Kirjallisuusaiheinen visa olisi kiva, joten jokainen voisi keksiä muutaman kysymyksen (luokkaa 3-5) joista sitten saataisiin visa pystyyn.
Meillä on kitara ja sähköpiano, joten musisointi onnistuu mikäli joku vaan soittaa. Laulaakin voidaan. Olen lainannut kirjastosta jouluisia nuotteja sen verran kun olen löytänyt. Oma joulumusiikkivalikoimamme rajoittuu Bachin joulukantaatteihin, joten jouluisia CD-levyjä tai kasetteja voi ottaa halutessaan mukaan!
Pukukoodi on vapaa, tonttulakki sallittu. Viimeinen bussi meiltä Helsinkiin lähtee yhden maissa, joten niihin aikoihin joutuu juhlimisen lopettamaan, mikäli tahtoo kulkea julkisilla.
Ei sitten muuta kuin tervetuloa! Jos on kysyttävää, saa ottaa yhteyttä minuun tai erinneen. Puhelinnumerot löytyvät suunnistusohje-linkin kautta. Kaikissa pulmissa neuvotaan.
JA VIELÄ EPÄVIRALLINEN ILMOITTAUTUMISEHDOTUS: Voisitte oikeastaan sanoa tässä ketjussa (tai yksityisviestinä) piip, jos olette tulossa! Tämä vaan siksi, että tiedän hiukan mitoittaa tarjoilua sopivalle ihmismäärälle. Ei pakkoilmoittautumista!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
 
Pääkaupunkiseudun pikkujoulut 15.12. klo 18 Lintuvaarassa
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Bookcrossaus Suomessa :: Bookcrossing :: Tapaamiset-
Siirry: